Perustettu 1653

Uutisarkisto

VESIMITTARITILAT LÄMPIMIKSI

Talvipakkasilla kiinteistön omistajan on syytä huolehtia, etteivät kiinteistön vesimittari tai vesijohdot ole vaarassa jäätyä. Tarkista vesimittaritilan lämpötila, kellarissa kulkevien putkien lämpöeristys, mahdollisten lämmityskaapeleiden toiminta ja että mittaritilan ovet ja tuuletusaukot ovat tiiviisti kiinni.

Kovien pakkasten aikana kannattaa harkita veden juoksuttamista pienellä virtauksella, jolloin jäätymisriski pienenee. Ennen veden juoksuttamista kannattaa kuitenkin varmistaa viemäreiden kunnollinen toiminta, jäätynyt viemäri voi aiheuttaa hallitsematonta tulvimista. Oikein tehtynä veden juoksuttaminen on yksinkertainen ja edullinen tapa estää tonttijohdon jäätyminen.

Jäätyminen voi aiheuttaa myös vesivuodon ja huomattavat kustannukset, jos vesi pääsee talon rakenteisiin. Omatoimista sulattamista on vältettävä lisävahinkojen estämiseksi.

Jos havaitset vesimittarin olevan jäässä tai rikkoutuneen, kannatta heti ottaa yhteyttä Haminan Veteen. Jäätymisen vuoksi rikkoutuneen vesimittarin vaihdosta aiheutuneet kustannukset laskutetaan kiinteistön omistajalta.

Kaikki uutiset